Fly Fishing Forum - Totul despre pescuitul la musca artificiala

FlyForum.ro - Forumul pescarilor la musca din Romania.Totul despre pescuitul la musca artificiala
Acum este 05 Feb 2012, 22:59

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Lansete de nimfa
MesajScris: 19 Feb 2010, 10:21 
Neconectat

Ionut_brasov scrie:
Oare de ce lipste Heliosul? N-am pescuit cu el dar l-am putut incerca in stand de prezentare. Ala de 10' #4 pare foarte reusit, user si bine echilibrat si foarte scump. Alea de clase mai mari sint cam prea rigide. Cum cistig la loto imi iau unu si va spun cum e pe apa. :)

Scrie tu despre Helios :)
Eu am facut o lista cu care mi-au venit mie in cap.
Mai sunt si alti producatori, Greys face lansete de nimfa, Guideline, etc...

Sus

MesajScris: 21 Feb 2010, 00:43 
Neconectat

Sage 99 - Leland Review

http://www.youtube.com/watch?v=shpiV6dIyd0

The Blue Quill Angler: Sage 99 Series 9′9″ 4 weight – 4 piece Specialized Nymphing Rod

One of the coolest rods we have seen in a while is the Sage 99 Series Nymphing Rods. Here in Colorado the majority of the fishing we do is below the surface and finally a rod built for that. You mayask what makes this rod different from a regular Sage Z Axis or Orvis Helios, well we asked Jerry Siem, the chief rod designer at Sage the same question. We had no idea what we were in for and left that discussion with a better understanding of rod design and also came to the conclusion that Jerry is one passionate individual when it comes to fly rods.

First off the rod is designed to flex more into the middle of the rod which created a wider loop when casting and will reduce the amount of time spent untangling those two and three fly rigs that have somehow mated with the yarn indicator. Second, the tip is super stiff which provides a quick and powerful hook set as soon as the angler reacts and the butt section of the rod is like most Sage products, super stiff with the ability to stop the hardest charging fish. The one thing that really blew me away was the thought process that went into the spacing of the guides.

When you first look at the rod, you notice that most of the snake guides are pretty large to facilitate stack mending and shaking line out of the guides but the spacing of the guidesas you get closer to the tip section is the real science in this rod. Jerry said he built3 to4 tip sections, each with different guide spacing near the tip to figure out what spacing combination would allow the line to shoot freely out of the guides while mending or shaking line out of the rod to extend the drift that few extra feet we are all looking for. We were somewhat blown away by the though process that had gone into this rod and were also somewhat skeptical as to whether it would work.

Our Sage Representative was kind enough to shoot us over the 9′9″ 4 weight 4 piece and we headed to the river.The first thing we noticed is that in fact, the rod does cast a more open loop and when we began mending, the line was flying out of the guides. Our main concern was that the softer middle section of the rod would be a detriment in getting a good hook set even though the tip is fast. Our concerns were proven wrong with the first of many Cheesman Canyon rainbows that day.All of the rod in this seriesare 9′ 9″ in length which give the angler better mending and high sticking capabilities without the cumbersome feeling of a 10′ rod.

Bottom Line: This is an incredible rod and for the angler looking for that nymphing specific stick, this is the one!

Sus

MesajScris: 21 Feb 2010, 02:56 
Neconectat

:shock: :o

Sus

MesajScris: 26 Feb 2010, 12:57 
Neconectat

Mai, eu despre betzele de nimfa de la Loop nu pot sa va spun prea multe din simplu motiv ca eu nu prea pescuiesc la nimfa, dar dincolo de asta,

Loop nu s-a axat pe betze de nimfa in general si nici nu prea are de gind sa o faca.
Are unul dedicat pescuitului la nimfa de clasa 5 si 9 picioare - Opti Nymph care e posibil sa fie scos din linia de productie si care a fost gindit pentru stilul fracez de a arunca nimfa la distanta. Este un bat mai moale destul de sensibil dar pe clasa 5 are forta in drill
In schimb Loop produce seria Opti Peak de 11 feet de clasa 3 si 4, dintre care cel de clasa 4 il folosesc frecvent pentru lacuri, riuri mari la pesti mari cu muste mari, bombere, streamere.
Cei care l-au incercat pe al meu in diverse ocazii spuneau ca e OK pentru nimfa, eu am pescuit ceheste in competiti de citeva ori, dar mi s-a parut un batz greoi pentru gustul meu ( eu pescuiesc de obicei pe clasa 3 de ceva ani multi de zile ).
Batz-ul vine echipat cu fighting But si 4 contragreutati ce se pot folosi pentru echilibrare, batul este puternic in general dar si sensibil in segmentele 1 si 2.
Legat de pret, este un batz relativ OK, in RO costa 328 EUR la clasa 3 si la clasa 4.
Opti Nimph este un batz care trebuie studiat, dar de cineva care se pricepe la dat la nimfa.

Sus

MesajScris: 26 Feb 2010, 13:21 
Neconectat

tudor vreme scrie:
........
Opti Nimph este un batz care trebuie studiat, dar de cineva care se pricepe la dat la nimfa.

cand incepe sezonu mi-l trimiti mie 2 saptamani pentru un review. :mrgreen: :D
uite scriu unul ca aci: http://blog.adyy.org/?p=350 :D

Sus

MesajScris: 26 Feb 2010, 13:31 
Neconectat

Nu-mi displace ideea, vorbim

nu merge link-u

Sus

MesajScris: 26 Feb 2010, 14:03 
Neconectat

inseamna ca a cazut iar server-ul, mai cazuse si aseara odata . . .
remediez zilele astea si te anuntz.

Sus

MesajScris: 26 Feb 2010, 18:21 
Neconectat

Pina acum habar nu aveam de firma Guideline. Am aruncat un ochi pe siteul lor si ce sa vezi... Cred ca noul bat Fario are un raport calitate/pret foarte bun. 399USD pt 82gr de #4 si 10' .....L-a incercat cineva?

Sus

MesajScris: 27 Feb 2010, 10:53 
Neconectat

Sacha Zec - instructorul pe care l-am adus noi pentru demonstratia de casting este in echipa Guideline, atunci nu am avut timp sa vorbim despre asta, dar oricum mergem la Novi Sad la demonstratia de acolo in martie si o sa vorbim cu el atunci.
Guideline e implicat in demonstratia de acolo.
Cred ca putina lume de la noi stie ceva de ei.

Sus

MesajScris: 27 Feb 2010, 11:27 
Neconectat

tudor vreme scrie:
Sacha Zec - instructorul pe care l-am adus noi pentru demonstratia de casting este in echipa Guideline, atunci nu am avut timp sa vorbim despre asta, dar oricum mergem la Novi Sad la demonstratia de acolo in martie si o sa vorbim cu el atunci.
Guideline e implicat in demonstratia de acolo.
Cred ca putina lume de la noi stie ceva de ei.

Chiar am observat ca GuideLine este un nume aproape necunoscut in Ro, in alte tari are deja multi adepti si este pozitionat bine pe piata facind unor nume de Tackle binecunoscute mare concurenta. Produsele lor sint foarte apreciate mai ales de pescari de flyfishing de la marea nordului (pastravul de mare).
Firele lor sint unele din cele mai vindute in Germania (TriCast, Pounch)

Sus

MesajScris: 13 Mai 2010, 10:13 
Neconectat

eu am un batz guideline si pot sa va sun ca este exact ce-mi doream este extrem de sensibil si lureaza extraordinar cand ai intepat pestele. este un guideline act4 de 9 picioare clasa 4 pentru nimfa am pescuit si la ucata cu el e fantastic .finisajele sint super dar are un singur dezavantaj trebuie mufat bine are tendintza sa se demufeze de la segmentul 3-4 in rest merita toti banii

Sus

MesajScris: 13 Mai 2010, 10:26 
Neconectat

Virgil il aduci cu tine dupamasa la Beregsaul Mare? Ne vedem acolo la casting, aduc si betzele ECHO.

Sus

MesajScris: 13 Mai 2010, 10:37 
Neconectat

foloseste ceara pt.mufare

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]