Fly Fishing Forum - Totul despre pescuitul la musca artificiala

FlyForum.ro - Forumul pescarilor la musca din Romania.Totul despre pescuitul la musca artificiala
Acum este 19 Mai 2012, 15:35

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Single hand spey casting
MesajScris: 12 Feb 2010, 21:34 
Neconectat

Baietii de la http://www.fly-focus.com ar trebui luati ca exemplu de noi toti, si in special de generatia tanara. Eu personal ma uit la trailerul asta cam asa :shock: :shock: :shock:
Ce scule folosesc, e foarte clar ca Loop care are un marketing de exceptie. Designul snururilor ajuta foarte mult insa la casting-ul de genul ala. Mai exista insa si alte snururi bune pentru single hand spey casting ;)
Daca ai o echipa de baieti talentati si un sponsor chiar si mai mic decat Loop, sa faci ce fac aia nu-i chiar atat de greu precum pare :)

PS: E unul in clip cu geaca portocalie ce am crezut ca-i Shoco :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Single hand spey casting
MesajScris: 12 Feb 2010, 22:15 
Neconectat

baaah . . . tu vrei sa ma bagi in boala !!!
photo/filmari de foarte buna calitate!
ca stil, e in stilul celor de la Loop/Vision . . . care la randul lui e inspirat din stilul fotografiilor folosite de producatorii de snowboard-uri. stil misto de altfel.

Sus

MesajScris: 12 Feb 2010, 22:28 
Neconectat

:shock:

Sus

MesajScris: 12 Feb 2010, 23:08 
Neconectat

Da, astia baga tare si fotografie sport probabil, de acolo si stilul si scoala ;)

Sus

MesajScris: 13 Feb 2010, 00:37 
Neconectat

Baieti astia sint super meseriasi, ei au ucenicia la S. Dombaj crea are multe videouri pe youtube. Stilul lor este asemanator cu cel de la AEG media. Loop a sponsorizat 3 filme la ei.
Au fost cam dati afara din toate forumurile de flyfishing de limba germana, deoarece propagau o reclama agressiva pentru Loop.
Gasesc o prostie din partea conservatorilor deoarece EI sint generatia tinara care propaga mai departe accest sport. Au crescut in spiritul catch & release, sint foarte atenti la aspectele ecologice si respecta natura.
Ca sint inebuniti dupa Tackle Loop, unde este problema???
Eu am vazut din ei citiva live, sint fantastici, leaga muste ca profesionistii, sint priceputi la facerea materialului Audio/Video, se si vad rezultatele, prind in realitate multi pesti.
Tot ce fac ei este posibil si datorita ca au avut de "acasa" un sprijin substantial pentru equipment de pescuit, filmare si mai ales pentru iesirile lor de pescuit in Austria unde sint facute multe filmari.
Tot respectul pentru ei!!!Adevarul ca sint talentati! Generatia noua vine din spate, tare de tot!

Sus

MesajScris: 13 Feb 2010, 00:46 
Neconectat

cred ca e ca in orice alt sport. vin puternic cu resurse si promoveaza un sport, pentru a crea/castiga adepti pentru a sustine niste cifre de vanzari . . .
oricum "produc" material media misto de vizionat si tinut microbul activ pe timpul iernii . . .

Sus

MesajScris: 01 Mar 2010, 10:58 
Neconectat

Material fain fara discutie,
Dar sa nu credeti ca in spate sta o strategie Loop de vinzare cu orice pret. Loop nu este o companie puternica ( sint sub 15 oameni in total ), este o afacere mai mult de familie dar cu o viziune foarte buna. Baietii astia pe care ii vedem, la fel ca multi altii isi fac treaba pur si simplu, Loop asigura echipament free sau la un pret minimal in asa fel incit ei sa-l poate folosi in voie, si nu cer nimic pentru asta.
Eu ii cunosc bine pe cei de la Loop si nici o data nu mi-au cerut ceva in schimb pentru suportul lor, la baza sint o echipa de pasionati care dezvolta echipament si se bucura de orice feedback bun din partea celor pasionati, folosesc informatiile pe care le primesc, lucru pe care majoritatea le ignora.
Prin politica lor de a face lucurile au foarte multi fani, printre care ma numar si eu de multi ani, inainte de ai cunoaste personal.

In multe discutii cu Christer Sjoberg, imi spunea ca Loop nu este o companie intotdeauna profitabila, are cheltuieli imense pentru dezvoltarea de echipament, si profitul nu este un scop in sine, ce ii intereseaza cel mai mult e sa dezvolte echipament cit mai bun posibil, cit mai inovativ si sa supravietuiasca din asta. Christer nu traieste din Loop, este un tip independent financiar de multi ani si isi construieste brandul din pasiune. Multe din noutatile lor sint conceptul lui, la care impementeaza o politica foarte OK - lucru cit mai bine facut posibil - indiferent de cost.

Am discutat cu Sacha Zec de Loop cind a venit la Timisoara, si imi spunea ca e in negocieri cu Guideline ca sa-i reprezinte, dar daca cei de la Guideline nu ii ofera ceva onorabil, va merge cu Loop. Loop ii oferea 45 % discount la tot ce produc ei, nimic mai mult.

Sus

MesajScris: 02 Mar 2010, 09:59 
Neconectat

Unul din betele cu care am reusit sa fac un spey casting frumos, e Opti Peak-ul meu de clasa 4 de 11 picioare, este de mare ajutor ca batz-ul se fie mai lung si evident sa ai un fir adecvat. Spey-ul este unul din target-urile mele pe anul asta atit pe one hand rod cit si pe double hand rods, pregatirea o facem cu Sacha Zec (EFFA) si sper sa putem ajunge la performante bune in scurt timp.

Mai vreau sa incerc si Goran Andersson-ul de 9,4 picioare de clasa 4 zilele astea, tot pentru spey in varianta in care un batz mai scurt iti permite abordarea unor ape mai mici.
La doube hand rod, am incercat mai multe betze de la Loop si cel care imi place cel mai mult e un Opti de 14 feet de clasa 9, la lungimea asta poti face un casting usor, sa controlezi mai bine bucla si intinderea firului. Batz-ul e complet echipat cu mulineta si fir adapted format din shooting head floating, Belly floating si running line de 0.32 inch, in varianta asta functioneaza destul de bine.

Stiti voi ceva fire de clasa 4 pentru spey casting de o mina?

Sus

MesajScris: 02 Mar 2010, 21:13 
Neconectat

Aici este o adresa care poate te ajuta:

http://www.reinisrutkis.lv/2009/03/spri ... ing-heads/

http://www.granbo-flyfishing.no/_englis ... umper.html

Sus

MesajScris: 03 Mar 2010, 12:03 
Neconectat

tudor vreme scrie:

Stiti voi ceva fire de clasa 4 pentru spey casting de o mina?

Tudor,
Am deschis eu un topic aici..firele astea zboara singure, numai ai grija ca sunt groase ca spaghetele :shock:
Intentionez sa-mi iau un cl.4, daca vrei iti iau si tie, am o sursa ok ;)
topic21.html

Sus

MesajScris: 03 Mar 2010, 12:19 
Neconectat

OK, unul si pentru mine

Sus

MesajScris: 03 Mar 2010, 19:25 
Neconectat

George uitate si la Dürkop pe seite, ca el este daca nu ma insel importator direct si are multe oferte cu mai multe fire la paket.

Sus

MesajScris: 03 Mar 2010, 21:50 
Neconectat

Liviu,
Preturile la snururi in EU sunt exagerat de mari iar eu iau la pret de catalog snururi direct din State sau chiar sub pretul de catalog cu vreo 10-15$, depinde ce gasesc. Tudor vorbim pe privat.

Sus

MesajScris: 13 Mar 2010, 17:51 
Neconectat

Ce numar la spagete? :D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]