Fly Fishing Forum - Totul despre pescuitul la musca artificiala

FlyForum.ro - Forumul pescarilor la musca din Romania.Totul despre pescuitul la musca artificiala
Acum este 19 Mai 2012, 15:40

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Fly Fishing Days - Zetea
MesajScris: 02 Oct 2010, 14:46 
Neconectat

Am citit ce s-a scris si pe celalalt forum si nu o sa ma apuc sa despic firul in patru.

Eu, impreuna cu baietii care vor reprezenta viitorul Club de pescuit Transilvania vom incerca sa evidentiem cateva directii in care ar trebui dezvoltat pescuitul la musca din Ro.

Voi propune si o ordine de zi probabil pana Luni, si in acelasi timp vom veni cu propuneri concrete, scrise, care vor fi impartite la toti cei prezenti ca sa le aiba in fata.

Pentru mine este foarte clar, ca motorul de dezvoltare a pescuitului la musca l-au reprezentat competitiile, si in orice tara normala e asa.
Cei care dintr-un motiv sau altul se autoexclud din competitii sau aleg sa nu se implice in asta, nu inseamna ca nu avem nevoie de ei.Avem nevoie de toata lumea.Este foarte mult de lucru, sunt foarte multe de facut.
E nevoie in primul rand oameni rationali si capabili.
In interesul viitorului pescuitului la musca din Romania, toata lumea trebuie sa treaca peste orgolii personale.

Pe scurt, cum vad lucrurile :
1.Formarea unui forum decizional, realizarea unei Ligi,Federatii de pescuit, recunoasterea ca sport, conectarea la conducta bugetului national.
2.Suport pentru infiintarea de cluburi la nivel national.Extinderea fenomenului.
3.Modificarea regulilor de pescuit pe apele cu salmonide.
4.Concesionarea de ape de catre cluburi si implementarea unui sistem de management al resurselor acvatice la nivel national.M-am saturat sa pescuiesc in strainatate.
5.Reforma sistemului competitional actual.Concursuri/regulamente/selectii.

Ca un mic sfat pentru gurile rele sau pentru cei cu viteza la tastatura : Inainte sa va dati cu parerea si sa criticati aiurea, ar fi bine sa puneti pe foaie realizarile si experienta d-voastra in domeniul Fly.
Mi se pare cel putin jignitor,pe langa pierderea de timp , sa ascult pe diversi care habar nu au despre ce vorbesc.Argumentele lor bazandu-se pe orgolii personale sau umflat in pene.
Le sugerez sa calatoreasca putin si in tari cu traditie in pescuit la musca, cu resurse acvatice , sa se integreze in niste cercuri , sa discute cu oameni avizati si sa se lumineze putin la bila.
Cand vor avea ceva interesant de spus,sunt convins ca lumea ii va asculta.
Pana atunci ne pierdem vremea cu totii si ei ... se autoexclud... inevitabil.

Sus

MesajScris: 02 Oct 2010, 18:53 
Neconectat

Propuneri scrise pt eveniment sint foarte bine venite, dar inainte, ca oamenii sa aibe timp sa le citeasca si sa vina cu solutiile proprii.
Tinind cont ca sansele de a discuta concret sint destul de precare, in general cind e multa lume si pareri sint multe, va fi greu sa putem auzi, cintarii toate lucrurile spuse acolo si sa le valorizam, cred ca e bine sa avem propuneri deja in dicutie inainte.

Astept cu interes propunerile voastre, si te rog sa ne trimiti reprezentatii clubului,

Sus

MesajScris: 03 Oct 2010, 08:33 
Neconectat

Principala mea propunere este infiintarea unui forum independent si restrictionat.
Independent: sa nu fie administrat de o persoana care poate avea diverse interese (vezi Guru)
Restrictionat: cu membrii acceptati si cunoscuti din competitii, sa nu avem parte de pareri bazate pe "orgolii personale sau umflat in pene". Sa nu fie persoane cu 2 sau 3 nume pe forum.

Trebuie sa recunosc ca aceasta idee a venit de la Tudor, si am discutat ceva despre ea la Pastravul de Aur.
Am vrut doar sa nu se uite.

Sus

MesajScris: 04 Oct 2010, 10:05 
Neconectat

Shoco scrie:
Eu, impreuna cu baietii care vor reprezenta viitorul Club de pescuit Transilvania vom incerca sa evidentiem cateva directii in care ar trebui dezvoltat pescuitul la musca din Ro.
Pe scurt, cum vad lucrurile :
1.Formarea unui forum decizional, realizarea unei Ligi,Federatii de pescuit, recunoasterea ca sport, conectarea la conducta bugetului national.
2.Suport pentru infiintarea de cluburi la nivel national.Extinderea fenomenului.
3.Modificarea regulilor de pescuit pe apele cu salmonide.
4.Concesionarea de ape de catre cluburi si implementarea unui sistem de management al resurselor acvatice la nivel national.M-am saturat sa pescuiesc in strainatate.
5.Reforma sistemului competitional actual.Concursuri/regulamente/selectii.

Shoco,
Ok, ambitioase obiective ! dar... enumerarea lor, e destul de insuficienta,... te gandesti si la solutii viabile de punere in practica, pentru a nu ramane doar idealuri pe hartie ? io am doar niste observatii si intrebari de adaugat:
- pct. 1 - cum vezi tu conectarea la conducta bugetului national ?
vad ca pomenesti de realizarea unei ligi, a unei federatii de pescuit ...te referi la pescuit la modul general sau particular la FF ?
in prezent mai exista inca cel putin 2 federatii de pescuit si o liga si tocmai se mai pune de cel putin o federatie, in paralel cu noi ... crezi ca vreuna din federatiile astea va putea fi conectata la..."conducta Bugetului National" ? Care din ele si pe ce criterii ? sau vor putea fi toate conectate ca e groasa conducta ?
Eu cred ca bugetul national, ca sursa de finantare pentru pescuitul sportiv recreativ sau cum vrei tu,... este o iluzie nerealista ! Si cu atat mai putin pentru un domeniu de nisa al pescuitului sportiv, cum ar fi FF ! de ce nu spinningu' ? de ce nu stationarii,.. sau aia de la Crap, care-s oricum mai avansati ?... plus ca e criza, guvernul n-are bani pentru gimnastica, pentru sah, pentru atletism, etc, ... domenii unde macar exista un trecut si niste rezultate, asta daca ne referim la "latura" sportiva, ca tu la aia te gandesti...
pct. 2 - Cum vezi tu realizabil suportul pt infiintarea cluburilor si extinderea fenomenului ?
pct. 3 - Perfect ! cum vezi tu realizarea acestui punct ?
pct. 4 - ok ! cum vezi realizarea acestui obiectiv ? Cluburile care se vor infiinta acum, cat mai multe vor fi compuse in marea majoritate din efective sub 10 oameni... ce forta vor avea ele sa grijeasca si sa pazeasca un rau sa-l aduca la nivelul apelor de dincolo ? cine va face planul de management al apelor, cine-l va aproba si cine-l va pune in practica ?
pct. 5 - Ok ! e fezabil, e util, e necesar ! n-am observatii la el ! :)

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 11:18 
Neconectat

lista actualizata a inscrisilor si platilor
Participanti la open si eveniment ce au achitat taxa de participare:
1. Attila Varodi
2. Marius Neamt
3. Kovacs Tiberiu
4. Moga Luca
5. Mihai Herlea
6. Sabin Istrate + insotitor
7. Peter Jakab
8. Mezei Stefan
9. Constantin Coza
10. Kovacs Istvan
11. Laszlo Levente
12. Cosmin Muresan
13. Laurentiu Macauan
14. Szabo Andras
15. Gyorfi Zsolt
16. Mihnea Popescu
17. Titus Nicoara

Participanti la open si eveniment inscrisi ce nu au platit taxa de participare:
1. Matias Biro
2. Adrian Ignat
3. Adrian Vlasiu
4. Adrian Pop
5. Gigi Bedrulea
6. Bajko Iosif
7. Tamirjan Robert
8. Deac Ferencz
9. Toth Zsolt
10. Gal Zsolt
11. Varga Zoltan
12. Dan Sacui
13. Pop Vasile
14. Cota Galaftion
15. Florin Ghimisliu
16. Adrian Ionescu
17. Vlad Popescu
18. Braicu Bartolomeu
19. Gabriel Manescu
20. Florin Stanculescu
21. Adrian Lucuta

Participanti la eveniment ce au platit taxa de participare:
1. Octavian Ardac
2. Mircea Margineanu
3. Spoiala Octavian
4. Petre Gargarea
5. Minca Constantin
6. Florin Ivanescu
7. Dan Megan

Participanti la eveniment inscrisi:
1. Paul Sas
2. George Pamp
3. Bogdan Arizancu
4. Fernando Mihailescu
5. George Minculete
6. Octavian Voinea

Ultima zi de efectuare a platii taxei de participare va fi 07.10.2010.
In 09.10.2010 trebuiesc platite la Han si pensiuni afrente, cazarea si masa
pentru cei care nu fac plata in timp util, nu vom putea asigura cazare si masa organizat si vor trebui sa se descurce pe cont propriu.

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 10:11 
Neconectat

Lista actualizata a platilor si locurilor la open:
1. Attila Varodi
2. Marius Neamt
3. Kovacs Tiberiu
4. Moga Luca
5. Mihai Herlea
6. Sabin Istrate
7. Titus Nicoara
8. Bajko Iosif
9. Peter Jakab
10. Mezei Stefan
11. Constantin Coza
12. Kovacs Istvan
13. Szabo Jeno
14. Laszlo Levente
15. Cosmin Muresan
16. Varga Zoltan
17. Laurentiu Macauan
18. Cota Galaftion
19. Szabo Andras
20. Gyorfi Zsolt
21. Mihnea Popescu
22. Mircea Oltean

lista inscrisilor la Open ce nu au platit inca
1. Nagy Zoltan
2. Matias Biro
3. Adrian Ignat
4. Adrian Vlasiu
5. Adrian Pop
6. Gigi Bedrulea
7. Tamirjan Robert
8. Toth Zsolt
9. Gal Zsolt
10. Dan Sacui
11. Pop Vasile
12. Adrian Lucuta
13. Florin Ghimisliu
14. Adrian Ionescu
15. Braicu Bartolomeu
16. Gabriel Manescu

Miine este ultima zi de efectuare a platilor pentru Open si pentru cazare si masa la Han, va rog sa faceti plata in timp util.

lista celor inscrisi pentru restul evenimentului:
1. Paul Sas
2. George Pamp
3. Bogdan Arizancu
4. Puiu Lazaru
5. Dan Megan
6. Fernando Mihailescu
7. Florin Ivanescu
8. Octavian Voinea
9. George Minculete
10. Octavian Ardac
11. Mircea Margineanu
12. Spoiala Octavian
13. Deak Ferencz

Salutam participarea a doi reprezentanti RNP Directia de Salmonicultura, domnii
Petre Gargarea si Mugurel Minca - prezenta si interesul domniilor sale ne onoreaza.
Impreuna putem discuta lucruri legate de ape, concesionari etc.

Pentru intilnirea cluburilor, rog Aqua Transilvae Club, Club Bucovina, sa ne comunice reprezentantii si consultantii, iar Clubul Muscarilor Baia de Aries, consultantul.

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 13:01 
Neconectat

In perspectiva intalnirii si a ideilor de discutii, care s-au conturat pana acum as vrea sa zic urmatoarele:
Este evident ca gama subiectelor este extrem de larga si ca oricum le-am grupa discutia va fi orientata pe 2 directii semnificative:
1- Ce se poate face in directia aspectului de flyfishing competitional
2- Ce se poate face in directia aspectului de flyfishing recreativ si de agrement !
Cum intrebarea daca doreste cineva sa faca sau nu parte dintr-o structura de asociere a cluburilor isi gaseste raspunsul prin prezenta celor interesati acolo (nimeni nu cred ca vine acolo doar ca sa zica ca nu e interesat, daca n-ar fi n-ar veni... ), cred ca putem trece la pasul urmator... pasul urmator ar fi dupa parearea noastra (musca 13), daca pe cele doua directii se poate merge impreuna sau trebuie separat ! raspunsul sigur nu-l stim inca, urmeaza sa vedem ...si cand zic asta nu ma refer la treaba de vointa sau la tabere opuse,... daca ar fi dupa vointa , tot parerea noastra e ca ar trebui mers impreuna si ca se poate... problema e de cadrul legislativ in care ne putem desfasura...
Si pentru ca m-am uitat un pic pe diverse legi si reglementari, o sa pun aici ce-am gasit, parte din lucruri care s-au ridicat in discutie, parte care nu, dar ascund bariere grele ... ma gandesc ca stiind de ele toata lumea isi poate cristaliza mai bine ce are de zis acolo... Noi ramanem la parerea ca ar trebui profitat de moment si de conjuncturi ca sa realizam ceva mai mult decat o socializare la aceasta intalnire
Deci:
1 . Forma Juridica:
La termenul de Asociatie, DOAR in codul civil am gasit o definitie prin care termenul de asociatie inseamna un grup de persoane fizice sau/si juridice care se asociaza pentru un scop comun
In rest, lund la lectura ghidul de infiintare a ONGurilor, dupa care se poate face orice miscare, asociatia este mentionata strict ca un ong ai carui membri sunt persoane fizice, iar asocierea dintre asociatii nu poate fi decat federatie... eu mai mult nu ma pricep la asta dar am zis-o pentru ca cei cu calitati juridice sa o poata gandi mai bine pana la intalnire...
Mai departe, pentru a gandi fiecare exact sub ce forma sa se infiinteze cluburile care vor face parte din structura asta, mai ales ca multa lume e interesata preponderent de aspectul competitional, mai zic urmatoarele:
1- Asociatie – organizatie nonprofit cu scop lucrativ, patriomnial – are voie sa aiba fapte de comert in sensul ca din sursele de finantare pot face parte acte comerciale, contracte de administrare si valorificare (vezi posibilitatea concesionarii, gestionarii apelor)
2- Club – organizatie nonprofit fara scop lucrativ, patrimonial – caruia nu-i sunt specifice actele de comert - deci nu e clar daca cluburile sportive se pot implica in administrarea si gestionarea vreunei ape, mai ales daca se ia in considerare infiintarea cluburilor sportive tinand cont si de legea 69 / 2000 referitoare la organizarea si structurarea sportului in RO
Tinand cont si de legea 69 / 2000 amintita:
- Asociatii sportive – structuri sportive fara personalitate juridica, se pot constitui ca societati civile particulare in conditiile Codului civil. Constituirea unei asociatii sportive fara personalitate juridica da dreptul acesteia la obtinerea unui certificat de identitate sportiva, precum si la afilierea la asociatia judeteana pe ramura de sport corespunzatoare, in vederea participarii la competitiile sportive oficiale locale, pana la nivel de judet (alin.1, art 25.legea educatiei fizice si sportului nr.69/2000);
- Cluburile Sportive sunt structuri sportive cu personalitate juridica, constituite in conditiile legii 69/2000 si a O.G. 26/2000 cu privire la Asociatii si Fundatii (alin.1, art.26, legea 69/2000);
Cluburile sportive de drept privat sunt persoane juridice de drept privat, structuri fara scop lucrativ sau societati comerciale pe actiuni ( alin.2, art.26, legea 69/2000);
- In afara de cluburile de drept privat mai pot fi cluburi sportive de drept public infiintate de institutii publice ceea ce nu e cazul ...
- Cluburile sportive pot participa in cadrul competitiilor nationale organizate de federatia nationala de profil
- Federatiile – forma de asociere a asociatiilor /cluburilor sportive
La capitolul federatii sportive am extras doar cateva elemente (art 28 din lege) eu zic esentiale:
"Art. 28. - Conditiile necesare pentru infiintarea unei federatii sportive nationale sunt:
a) activitatea ramurii de sport se desfasoara in minimum 5 judete;
b) la data constituirii sa existe minimum 10 cluburi sportive care sa aiba minimum
200 de membri practicanti;
c) activitatea in ramura de sport recunoscuta oficial sa se desfasoare in mod
organizat de cel putin 3 ani de la recunoasterea oficiala a practicarii ramurii de sport
in Romania. "
la capitolul organizare mai poate fi mentionata posibilitatea existentei
cluburilor sportive profesioniste – cluburi ai carui membri sunt profesionisti angajati cu contract de munca
ligilor profesioniste – asocieri de cluburi profesioniste activand pe un domeniu monosportiv aprobat de federatia de profil ...
ma rog... in mare... in lege se mai gasesc si conditiile de finantare si posibilitate de „racordare la conducta bugetului statului” :D, care pentru evaluarea sanselor de a fi realizata trebuie citit pe undeva ca spune cum finantarile astea se dau de fapt pentru cluburile sportive de drept public, iar pentru cele de drept privat numai in cadrul unor programe nationale in care federatia de profil are contract cu ministerul sportului... programele nationale,...sunt o treaba de interes national, de genul „sportul pentru toti” stipulat prin lege pe undeva, stabilite de ??? ... cert e ca in ultimii ani n-am prea vazut guverne sa-si faca griji pentru vreun program national privind disciplina pescuit sportiv !

am spus aceste lucruri pentru a gandi fiecare si a-si cristaliza ideiile pana la intalnire, dincolo de polemici, eventual pentru cei interesati sa rasfoiasca legile de infiintare sa stie si formalitatile necesare efective...
intre timp insa, sa ne gandim ca de fapt aici ar trebui sa vorbim deopotriva de constructii de viitor cu perspectiva larga in timp, dar si de constructii absolut necesare si de perspectiva foarte apropiata, lucruri care e mai necesar decat oricand sa fie facute, mai ales ca suntem in ceasul al 12-lea si,... din fericire momentul e prielnic pentru ca acum, mai mult ca in alti ani ni se deschid niste porti si o invitatie la dialog (vezi prezenta RNP)... iar ce putem face noi, e sa aratam in mod serios ca vrem sa contam in viitoarele scenarii ...
problema nu e sa facem pasi multi, ci sa facem pasi corecti, in directia potrivita...

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 19:04 
Neconectat

Buna postarea.
Bine punctat.

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 20:43 
Neconectat

Din ce am zis pana acum e destul de clar ca, daca e sa fie posibil, atunci o federatie sportiva in sensul competitional e cel mult o constructie de viitor care se va naste de la foarte greu in sus, ca sa nu mai zicem ca atunci cand vorbim despre federatie de pescuit, implica mult mai multe decat sectorul muscaresc si asta e o alta necunoscuta grea, cum si cine e in stare sa le adune la un loc...
Pe de alta parte, relativ la flyfishingul recreativ vorbeam de un ceas al 12-lea si de un moment oportun
Stim cu toti ca in ultimii ani:
- Problema legii care reglementeaza pescuitul an de an se intinde pana in primavara asa incat prin aprilie nimeni nu stie inca cum si ce fel de permise vor fi, cine va avea dreptul sa le distribuie sau cum le vom procura
- Cadrul legislativ in care putem practica pescuitul, a lasat de izbeliste apele, indepartand de pe apa pe cei cu drept de control, de la jandarmi si politie pana la padurari si orice alti paznici, etc..., incurajand braconajul care a luat o amploare fara precedent !
- Mai mult, acelasi cadru legislativ nu reglementeaza explicit problema gestionarii si administrarii apelor, astfel incat totul e contestabil si contestat... iar intr-un asemenea haos rezultatele se vad in calitatea apelor si numarul si dimensiunea pestilor prinsi de fiecare dintre noi, care aproape ca te determina sa te lasi de pescuit ! Nu in ultimul rand calitatea concursurilor noastre este influentata puternic de calitatea pestilor prinsi in concurs !
Si toate astea se intampla pentru ca tot an de an la discutiile cu ANPA, RNP si ceilalti factori importanti, se duc altii sa vorbeasca si sa hotarasca pentru noi, altii care nici macar nu au vreo aplecare spre pescuit sportiv recreativ !
Se pune intrebarea: are rost sau nu, sa ne asociem si sa fim mai uniti in vreun scop comun ? Noi zicem ca are ! Si inca cat mai repede !
Pe acest fond, noi, daca e sa putem face ceva, sau influenta macar ceva cat de cat, pentru hobbyul nostru, o putem face numai intr-un cadru organizat, nicidecum ca persoane fizice solitare...
Cu cat o organizatie persoana juridica e mai... infiintata, mai trecuta si recunoscuta prin toate registrele pretinse, deci cu cat e mai vizibila legal si juridic, cu atat are mai multe sanse sa influenteze ceva...
In plus, in acest moment, trebuie remarcata si profitat de deschiderea spre dialog si colaborare a celor din conducerea RNP, deschidere manifestata inca din primavara si intarita o data in plus acum, prin prezenta la Zetea si prin interesul pe care il manifeta fata de intalnirea si hotararile noastre, asteptandu-ne la o discutie deschisa dar coerenta ! ar trebui sa profitam de un astfel de moment si de o asemenea ocazie ! Avem ce colabora cu RNP-ul:
- in promovarea unor regulamente noi de pescuit, discutate si negociate cu noi
- in sustinerea impreuna a unor proiecte de modificare a legilor in sensul reglementarii statutului apelor si al explicitarii administrarii si gestionarii lor, al readucerii pe malul apelor pe cei care le pot pazi
- In cooperarea in administrare si ingrijire a unor ape, problema concesionarii in momentul de fata nefiind viabila, prin prisma puterii financiare a cluburilor si asociatiilor care abia se infiinteaza... si totusi lucrurile trebuie sa mearga inainte, si pana or fi conditii mai bune, sa grijim ce putem sa pastram ce exista, eventual sa imbunatatim..., sunt numai cateva din directiile in care putem colabora benefic pentru noi !
Pe de alta parte, daca realizam o asociere in interesul flyfishingului recreativ, ar trebui sa convina si amatorilor de competitii,... pe langa elementele mentionate mai sus, care pot ajuta la imbunatatirea unei infrastructuri (ape si pesti, regulamente de pescuit moderne), dezvoltarea flyfishingului recreativ reprezinta pepiniera din care latura competitionala isi va trage seva... ca in orice sport, de pilda: vrei fotbal de calitate, fa maidane multe pe langa scoli !
Sunt foarte multe de zis,... sunt sigur ca multi din cei interesati pot gasi o multime de argumente...
Din punctul nostru de vedere, acum la Zetea ar trebui sa depasim repede faza intrebarilor, si sa-i dam bice... si asa e cam tarziu ! :mrgreen:

Sus

MesajScris: 07 Oct 2010, 11:00 
Neconectat

Inainte de a veni cu o propunere concreta a noastra a celor din Musca 13, as mai avea de adaugat ceva:
Stim ca aceasta initiativa de intalnire a pornit la indemnul celor interesati in principal de competitii, nemultumiti poate pe buna dreptate de modul de desfasurare actual si de imperfectiunile din sistemul competitional existent ...
Nefiind foarte interesati, suntem constienti ca nici nu suntem la curent cu fenomenul,... totusi parerea pe care ne-ati lasat-o este ca de fapt toti doriti o schimbare a unui sistem competitional, in sensul unor regulamente noi, a unei transparente decizionale, si daca se poate a sustinerii si promovarii valorilor reale si a FF competitional intr-o forma superioara, mai bazata financiar, si mai... corecta ! :D -... cel putin pentru moment ! sa ma scuze cei indreptatiti daca am gresit in formularea acestor pareri, sau daca sunt incomplete ! tinand insa cont de aceste lucruri propunerea noastra pentru Zetea este ca discutiile ar trebui sa aiba urmatorul curs:
1- Infiintarea unei federatii, dupa modelul federatiilor de asociatii din ghidul de infiintare ONG , modalitate pe care o consideram mai usor realizabila pentru moment, necesara, si oricum mai utila decat nici o forma de organizare macro !
2- Stabilirea principiilor de functionare a federatiei, creionarea unor idei pentru intocmirea unui statut care sa ne uneasca interesele, si eventual stabilirea unui grup de lucru care sa redacteze acest statut .
3- Stabilirea viitoarelor forme de conducere si organizare a federatiei (organele de conducere) potrivit legii de infiintare si functionare a ONG si a federatiilor
4- Infiintarea in cadrul federatiei unei sectiuni de Flyfishing Competitional si stabilirea unei comisii (board :mrgreen: ) neaparat decizionale, format din cate 1-2 (dupa cum decideti) reprezentanti ai fiecarui club membru al federatiei, alesi prin vot in cadrul cluburilor proprii si delegati sa reprezinte si sa gestioneze FF competitional (sau oricum vreti voi altfel) ! Comisia si deciziile acesteia in plan competitional vor fi recunoscute si respectate cu strictete de catre toate cluburile si asociatiile membre. Nu are rost sa vorbim despre rolul consultativ, ar insemna sa se perpetueze discutiile si contestarile, indiferent de pozitia celor din comisie, si atunci isi pierde importanta !
5- Aceasta comisie nu se va identifica cu conducerea federatiei, insa pe partea competitionala va avea puteri decizionale supreme ! Comisia va avea rolul de a pune bazele unei noi organizari si a unor noi reglementari si regulamente de desfasurare a competitilor, transparente si recunoscute de toate cluburile membre... sau cum vreti voi, cei cu competitiile ! Deasemenea Comisia va putea avea si rolul de a media si reglementa contestarile si nemultumirile , un fel de curte de apel de ordine interioara (sau sfatul batranilor :lol: ); In cadrul si sub conducerea acestei comisii, puteti creea un campionat model, transparent, puternic si functional... Modul cum va lucra aceasta comisie si cum va lua hotararile, prin ce fel de vot, ... il puteti decide voi la Zetea !
6- In momentul in care noul sistem competitional devine functional si satisfacator,... puteti iesi cu el in lume la negocieri si intelegeri cu agvps , cu cine veti dori... federatia va va sprijini !
7- Sectiunea de FF Competitional sa aiba un buget separat de gestionare a banilor surveniti din competitii, sponsorizari, taxe de participare si din alte surse dedicate competitiilor, (altele decat contributiile cluburilor la bugetul general al federatiei), buget care sa asigure autofinantarea acestui segment, si care va fi gestionat de comisia decizionala !
8- Tot comisia sportiva aleasa a federatiei va incepe si va pregati bazele si pasii marunti pentru realizarea conditiilor de realizare a federatiei sportive pe care o doriti in viitor... sau de aderare la ea, daca va exista !
9- Pe partea celorlalte obiective ale federatiei, legate de flyfishingul recreativ, cluburile membre vor fi egale in drepturi dar si in atributii si obligatii... si vor participa la toate actiunile federatiei supunandu-se conducerii acesteia stabilite conform legii... Implicarea in activitatea competitionala nu trebuie sa fie o scuza pentru sustragerea de la alte obligatii si actiuni intreprinse de federatie
10- In cadrul federatiei, asociatiile si cluburile se vor sprijini reciproc, ... dar deja astea sunt prevederi de statut,..la care daca va fi sa fie,.. vom lucra toti sau macar un grup desemnat in acest sens...
11- In contact cu alte institutii si persoane juridice, federatia va fi reprezentata de conducerea aleasa, cu exceptia contactelor si relatiilor cu entitati strict legate de cadrul competitional, unde va fi reprezentata dupa caz, de membrii boardului competitional sau de o delegatie formata din acestia si conducerea federatiei, acolo unde interesele si domeniile se intrepatrund !...

In linii mari cam asta ar fi propunerea noastra,... restul amanuntelor pot rezulta din discutii, sau... putem pune propunerile fiecarui club una langa alta, vedem unde avem pareri comune, si vedem unde le mai putem apropia, acolo unde difera !

Sus

MesajScris: 10 Oct 2010, 11:05 
Neconectat

Miky, propunerea e foarte OK, din punctul meu de vedere cu urmatoarele mentiuni:
Pe moment nu cred ca e nevoie de 2 board-uri care sa se ocupe fiecare de alta problema, in final sintem o mina de oameni si toti avem o experienta comuna atit competitonala cit si in actiuni ecologice, etc. Putem sa incepem cu un board de conducere ce poate gestiona problemele la nivel general. Pentru probleme specifice putem constitui comisii de lucru si rezultatele lor se voteaza de catre board.
Bugetele pot fi gestionate separat, daca bugetul de competitii se formeaza din taxele de participare la concursuri, si din sponsorizari dedicate, putem sa avem o gestiune usoara, putem sa avem 2 conturi fiecare cu destinatia lui.
Pentru discutia cu RNP evident ca ea ar trebui sa aiba loc dupa ce s-a hotarit infiintarea federatiei si cu reprezentantii cluburilor componente. Ei trebuie sa aibe ca partener de discutii federatia. Problemele de discutat, sint absolut necesare si trebuie sa vedem cum putem sa fim parte activa alaturi de ei in rezolvarea lor.

Sus

MesajScris: 12 Oct 2010, 11:53 
Neconectat

Pe moment am coordonate GPS de pe GoogleEarth la poarta pensiunii:
46.255955 N
25.232132 E
Hanul se numeste Zetevar Panzio, sint sigur ca in Subcetate cind ajungeti orice localnic va poate indruma.
In principiu cind intrati in Subcetate, pe stinga este ceva hala cu un joagar, apoi vine un pod peste Tarnava si imediat dupa pod pe stinga este Hanul, o sa vedeti pe gard bannerul cu Fly Fishing Days - Zetea

Sus

MesajScris: 14 Oct 2010, 01:04 
Neconectat

Pe mine ma intereseaza in mod special aspectul competitional.
Consider in continuare zona competitionala ca un motor pentru viitorul pescuitului la musca.
De aceea ma voi axa sa restructurez pe cat posibil aceasta sectiune.

1.Vreau sa rescriu regulamentul competitional pentru anul care vine, imi doresc alaturi de celelalte cluburi sa punem pe roate un campionat puternic , sa descoperim locatii noi si sa atragem lume noua la concursuri.
De asemenea, vreau sa schimb prostul obicei al meselor campenesti.Un obicei vasilescian ,transmis din generatie in generatie.
E cazul sa terminam cu ospaturile moca, si sa incercam sa facem altceva cu banii din taxele de participare.

Doua aspecte ma intereseaza in mod special, si anume : Popularea raurilor cu pesti inainte de concursuri si redirectionarea unei sume din taxa de participare la fiecare concurs , catre bugetul echipei nationale.Astfel, fiecare concurent, ajuta echipa nationala, si teoretic isi sponsorizeaza sansa de a face parte din ea.

50concurenti x 5 concursuri x 5-10 euro, am acoperit aproape jumatate din taxa de participare la un concurs international.
Se mai adauga inca cateva sposnorizari minore (500-1000 ron) si am reusit sa facem ce nu s-a putut in toti acesti ani.Si anume sa ii sprijinim pe cei care ajung acolo sa faca performanta.
In loc sa dea banii pe taxe de participare, cu cei 1000-1500 de euro fiecare concurent se poate dota si pregati mult mai bine in vederea unei pariticipari la un concurs international.

2.De asemenea, imi doresc ca incepand de anul viitor, sa ma ocup personal de viitorul echipei nationale, si anume sa organizez sesiuni de antrenament impreuna cu membrii lotului.Sunt multe tehnici si trucuri de invatat si am vazut clar care este nivelul in .Ro .
Eu am avut norocul sa particip in ultimii 10 ani la peste 100 de competitii interne si internationale.
Am invatat multe si acum imi doresc sa ii invat si pe altii.Numai asa putem sa obtinem rezultate.

3.Selectia in echipa nationala sa se faca nu numai pe baza punctelor adunate in campionat.In conditiile unui campionat nu foarte puternic, este destul de usor sa aduni puncte norocoase.
Este inacceptabil ca un membru in echipa nationala sa nu aiba o baza solida de cunostinte despre etimologie, sa nu lege muste la perfectie si viteza,sau sa nu cunoasca echipamentul in detaliu.Castingul va trebui introdus ca si proba de selectie.E cazul sa terminam cu puscatul biciului...

4.
Apoi, imi doresc ca incepand cu 2011 sa organizam un Campionat National de Legat Muste.
Un eveniment separat de FlyFishing , pe 2-3 zile, undeva intr-o locatie preferabil centrala (sa poata ajunge toata tara).
O masa lunga, expozanti de materiale si echipamente Fly, vizionare de filme, seminarii, etc.
Un fel de FlyFishing Show.
Facem un concurs pe mai multe categorii, si cel care aduna cele mai multe puncte , devine campion national.Este o idee bruta, dar poate fi slefuita intr-o statuie frumoasa.

Cam atat pe moment..

Sus

MesajScris: 14 Oct 2010, 08:19 
Neconectat

Shoco scrie:
...flytying ....Un eveniment separat de FlyFishing , pe 2-3 zile, undeva intr-o locatie preferabil centrala (sa poata ajunge toata tara).
O masa lunga, expozanti de materiale si echipamente Fly, vizionare de filme, seminarii, etc.
Un fel de FlyFishing Show.

Interesant ca idee.... chiar si fara cncurs sau participarea la el ( personal nu ma intereseaza aspectul competitional) si mi se pare si mai realizabil pentru ca nu ai nevoie de nuj ce conditii de mediu. O sala de sport niste mese, un proiector, doua si gata....

Sus

MesajScris: 14 Oct 2010, 08:42 
Neconectat

Shoco scrie:

3.Selectia in echipa nationala sa se faca nu numai pe baza punctelor adunate in campionat.In conditiile unui campionat nu foarte puternic, este destul de usor sa aduni puncte norocoase.
Este inacceptabil ca un membru in echipa nationala sa nu aiba o baza solida de cunostinte despre etimologie, sa nu lege muste la perfectie si viteza,sau sa nu cunoasca echipamentul in detaliu.Castingul va trebui introdus ca si proba de selectie.E cazul sa terminam cu puscatul biciului...

Cam atat pe moment..

etimologie: Etimologia este originea și evoluția în timp a unei forme lingvistice: cuvânt, aspect sintactic sau morfologic, pronunție. Tot etimologie se numește și ramura lingvisticii care se ocupă de aceste fenomene.

Etimologia determină elementele de bază ale unui cuvânt sau element lingvistic, cea mai timpurie utilizare cunoscută, modificările de formă și sens, transmiterea de la o limbă la alta, identificarea unor elemente înrudite în alte limbi și reconstruirea formelor ancestrale acolo unde este posibil.

Entomologie:Entomologia este o ramură a zoologiei care se ocupă cu studiul insectelor. Ca etimologie, „entomologia” provine din cuvintele grecești entomos = segmentat, întretăiat și logos = știință. Deci este știința care se ocupă cu studiul animalelor cu corpul segmentat, adică al insectelor .

la care dintre ele te-ai referit??? :shock:

nu m-am putut abtine :D :twisted: :D :twisted:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 168 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]