Fly Fishing Forum - Totul despre pescuitul la musca artificiala

FlyForum.ro - Forumul pescarilor la musca din Romania.Totul despre pescuitul la musca artificiala
Acum este 05 Feb 2012, 22:58

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Scule Ieftine
MesajScris: 07 Aug 2010, 13:02 
Neconectat

Salut baieti,

Am 23 de ani si cred ca pescuiesc de vreo 20 :lol: . De la 3 ani, nu a fost niciun an fara delta cat am fost copil, ca tata era cam obsedat :lol: . Acum ca am mai crescut, mai ratez cate o plecare.

Am boala aia pe care o stiti toti: as sta toata ziua pe balta fara mancare, doar scule si cate o tigara din cand in cand sa imi dai.

Cand eram mai pusti ma uitam la Rex Hunt si il vedeam ca are o varga si tot da ca nebunu' din maini fara sa foloseasca mulineta. Ei bine vreau si eu acum.

Problema este ca nu exista capital disponibil si as vrea ceva cat mai ieftin, macar sa vad daca imi place. Ideea e ca nu vreau sa fac cine stie ce investitie si sa imi dau seama dupa ca nu e pentru mine. Cel mai bine ar fi fost sa incerc cu sculele cuiva, stiu, dar nu am prieteni care sa se ocupe de muscarit.

Astept de la voi niste sfaturi si eventual niste magazine in Bucuresti, unde pot gasi scule ieftine.

Multumesc anticipat!

Sus

Subiectul mesajului: Re: Scule Ieftine
MesajScris: 13 Aug 2010, 21:15 
Neconectat

Shoco fa ceva cu omu asta........e nepoliticos sa-l lasi balta :oops:

Sus

MesajScris: 25 Aug 2010, 03:23 
Neconectat

Si eu as fi interesat de acest subiect: un echipament mai lesne pentru fly fishing, in special pastrav pe rauri de munte. Multumesc.

Sus

MesajScris: 25 Aug 2010, 19:31 
Neconectat

Scrieti-mi la office[la]angling.ro si va trimit liste de preturi si optiuni disponibile.

Merci,
Adi Vlasiu

Sus

MesajScris: 30 Aug 2010, 18:21 
Neconectat

Salut baieti,

Haideti ca pana la urma mi-am luat ceva. Acum ma chinui ca habar nu am cum sa leg firele astea.
Intre snur si mulineta mai trebuie pus un alt fir? Daca trebuie, cam cat trebuie sa fie de lung si ce fel de fir trebuie sa fie? Se poate de nylon?
Alta problema este cum leg musca de forfac astfel incat sa pot schimba repede mustele. Va rog nu radeti, dar chiar nu stiu si un nod conventional nu merge facut ca doar nu tai de fiecare data din forfac cand vreau sa schimb musca...

Acum sa va spun ce am luat:

Bat Cormoran Flycor-Mr, 2,59 m, cls. 5-6 - 173,14 RON
Mulineta Okuma 280s, cls. 5-6 - 36,72 RON
Snur Ron Thompson Energizer WF5F, cls. 5 - 66,48 RON (asta sunt sigur ca e prost, dar n-aveam bani de mai mult)
Forfac 4X/0,18 mm, 2,7 m - 15,34 RON (habar n-am daca e bun, am zis sa iau si eu unul)
1 set 6 muste Mustad Emergers - 26,36 RON (nu stiu daca sunt bune de ceva)

TOTAL: 318 RON

As fi luat altceva, dar asta a fost bugetul...

Sus

MesajScris: 30 Aug 2010, 18:27 
Neconectat

De unde esti? Poate facem un pescuit si mai vb.

Sus

MesajScris: 30 Aug 2010, 18:33 
Neconectat

si apropo pentru cei care vor sa inceapa cu musca:
Veniti si voi la un concurs de pescuit, ca arbitru, si va garantez ca in 2-3 zile veti afla tot ce vreti despre scule, tehnici, muste, si tot ce va pofteste inimioara. Pana acum nici un arbitru nu a platit la concurs, totul a fost moca.
Nu sta nimeni sa scrie romane despre pescuitul la musca, sa va convinga ce sa cumparati, mai ales ca sunt pline forumurile de acest tip de subiecte.
Cititi sau veniti la concurs.
8-)

Sus

MesajScris: 30 Aug 2010, 18:35 
Neconectat

Sunt din Sinaia, dar locuiesc in Bucuresti, problema este ca am un program foarte incarcat si sunt liber numai lunea... Sper ca lunea viitoare sa ajung prin Prahova pe la vreo balta cu clean, pana atunci tre' sa pregatesc scula :).

Sus

MesajScris: 30 Aug 2010, 22:58 
Neconectat

Atunci poti sa te gandesti sa vii la Open Zetea:
topic148.html
Cred ca va fi un concurs foarte reusit, ... la ce pregatiri face Tudor 8-)

Sus

MesajScris: 03 Sep 2010, 09:39 
Neconectat

Raspundeti-mi si mie va rog la cele cateva intrebari de mai sus ca luni ma duc la clean si habar nu am cum sa imi fac linia... :(
Am niste muste emergers. De care ar trebui sa imi mai iau?

Sus

MesajScris: 03 Sep 2010, 11:21 
Neconectat

andrei.andrei scrie:
Intre snur si mulineta mai trebuie pus un alt fir? Daca trebuie, cam cat trebuie sa fie de lung si ce fel de fir trebuie sa fie? Se poate de nylon?

intre snur si mulineta mai sunt 2 "tronsoane". 1 este leader-ul (Forfac 4X/0,18 mm, 2,7 m - 15,34 RON --- BTW este ok), 2 o bucata de tipet (forfacul) de care se leaga musca. imediat dupa "linie", vine leader-ul (o bucata de nailon conic, daca este folosit cel din comert - cum ai tu, sau mai multe bucati de nailon de dimensiuni\grosimi diferite, daca este confectionat de tine -- trebuie sa fie tot "conic", adica grosimea bucatilor de nailon trebuie sa fie descrescatoare ex. 0.60 + 0.50 + 0.40 + 0.30). Modul de imbinare dintre "linie" si leader se poate face in mail multe feluri, printr-un conector (care difera ca si constructie - http://www.mullarkeys.co.uk/fishing/fly ... lash/1968/)sau prin inadire (noduri ce le poti folosi: http://killroys.com/knots/nail-knot/ sau http://killroys.com/knots/albright-knot/). Ca sa nu se "distruga" leader-ul, intre acesta si musca se interpune o bucata de tipet. Aceasta bucata de tipet trebuie sa fie mai subtire decat capatul leader-ului, in cazul tau, se poate folosi 0.16, 0.14, cu o lungime de 40, 50cm. Pentru a putea schimba cat mai usor tipet-ul, precum si pentru a nu afecta leader-ul, acesta se lega de leader cu ajtorul unui varnis\inel http://www.lakelandflytying.com/1938/pr ... Rings.aspx (daca nu ai la dispozitie asa ceva poti folosi imbinare loop--loop - http://killroys.com/knots/loop-to-loop-connection/; http://killroys.com/knots/perfection-loop/; http://killroys.com/knots/surgeons-loop/).

andrei.andrei scrie:
Alta problema este cum leg musca de forfac astfel incat sa pot schimba repede mustele. Va rog nu radeti, dar chiar nu stiu si un nod conventional nu merge facut ca doar nu tai de fiecare data din forfac cand vreau sa schimb musca...

Musca de tipet o poti lega in felul urmator: http://killroys.com/knots/clinch-knot/ sau http://killroys.com/knots/duncan-loop-or-uni-knot/ ...

Sper ca informatiile de mai sus sa "lumineze" cu ceva "intunericul" in care esti...

Fir intins si nu uita... C&R! ;)

Sus

MesajScris: 03 Sep 2010, 11:37 
Neconectat

Citat:
intre snur si mulineta mai sunt 2 "tronsoane". 1 este leader-ul (Forfac 4X/0,18 mm, 2,7 m - 15,34 RON --- BTW este ok), 2 o bucata de tipet (forfacul) de care se leaga musca.

Aici sunt pierdut... Pai leaderul si tipetul nu ar trebui sa fie partea din fata a liniei?! Adica nu au cum sa fie intre snur si mulineta... Dar am vazut ca unii pun ceva si intre snur si mulineta, nu leaga direct snurul. Aici ar trebui textil sau nailon?!

In legatura cu legatul mustelor, este simplu de facut nodul, insa din cate am inteles de cate ori vrei sa schimbi musca trebuie sa tai din fir... corect?

As mai vrea sa stiu de unde pot cumpara din bucuresti niste muste bune de clean. Imi plac alea care seamana cu greieri, lacuste, libelule, albine..., cred ca ar fi si cam cele mai atractive pentru pestele asta... la arw nu am gasit chiar daca le aveau pe site.

Sus

MesajScris: 03 Sep 2010, 11:42 
Neconectat

andrei.andrei scrie:
Citat:
intre snur si mulineta mai sunt 2 "tronsoane". 1 este leader-ul (Forfac 4X/0,18 mm, 2,7 m - 15,34 RON --- BTW este ok), 2 o bucata de tipet (forfacul) de care se leaga musca.

Aici sunt pierdut... Pai leaderul si tipetul nu ar trebui sa fie partea din fata a liniei?! Adica nu au cum sa fie intre snur si mulineta... Dar am vazut ca unii pun ceva si intre snur si mulineta, nu leaga direct snurul. Aici ar trebui textil sau nailon?!

In legatura cu legatul mustelor, este simplu de facut nodul, insa din cate am inteles de cate ori vrei sa schimbi musca trebuie sa tai din fir... corect?

As mai vrea sa stiu de unde pot cumpara din bucuresti niste muste bune de clean. Imi plac alea care seamana cu greieri, lacuste, libelule, albine..., cred ca ar fi si cam cele mai atractive pentru pestele asta... la arw nu am gasit chiar daca le aveau pe site.

Da, am inteles gresit. Intradevar intre mulineta si "linie" se poate interpune asa numitul backing (http://www.faqs.org/fly-fishing/A-Ca/Backing.html). Nu este neaparat necesar sa ai acest backing, mai ales ca si incepator nu o sa te vad eu pe tine sa scoti toata linia de pe mulinata.
Ca si muste iti recomand mustele de foam sau "slap" cum le mai spun unii. In opinia mea sunt cam cele mai productive "uscate" la clean (http://www.flytying.ro/masa_muscarului/ ... eratie-381).

Sus

MesajScris: 03 Sep 2010, 11:49 
Neconectat

Aham... Hai ca am cam inteles ce am de facut. O sa imi mai iau un fir de 0,16 pt tipet si o sa incerc sa gasesc niste muste si ma apuc de treaba... Multumesc mult!!!

Sus

MesajScris: 03 Sep 2010, 12:07 
Neconectat

andrei.andrei scrie:
Aham... Hai ca am cam inteles ce am de facut. O sa imi mai iau un fir de 0,16 pt tipet si o sa incerc sa gasesc niste muste si ma apuc de treaba... Multumesc mult!!!

Fir intins! Astept rezultatele! :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]