Fly Fishing Forum - Totul despre pescuitul la musca artificiala

FlyForum.ro - Forumul pescarilor la musca din Romania.Totul despre pescuitul la musca artificiala
Acum este 19 Mai 2012, 15:46

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Loop AEG #5 9' 3 pieces
MesajScris: 30 Noi 2010, 18:54 
Neconectat

As dori sa stiu parerea, bineinteles, in principal al celor care cunosc bine, deci au avut, au, au folosit sau au cunostinte reale despre aceasta lanseta, datorita faptului ca intentionez sa iau una.
Multumesc anticipat celor care isi impartasesc opinia.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Loop AEG #5 9' 3 pieces
MesajScris: 30 Noi 2010, 19:56 
Neconectat

Virgil, Loop AEG este un batz ce constituie o experienta interesanta la Loop, a fost unul din betzele pe care sau dezvoltat noile blanck-uri ce azi se gasesc in seria Evotec si este facut cu CrossWave technology.
Este un batz facut la comanda pentru nebunii de la Trout Boom si denumit prost dupa concernul media AEG care promoveaza actiunile celor de la Trout Boom. Asa ca atunci cind parteneriatul Loop - AEG - Trout Boom s-a spart din n motive ale fiecaruia, Loop nu a mai putut sa foloseasca numele. Asadar blankul cu seria asta a trebuit schimbat. Acelasi tip de blank il gaseti si pe Opti Swich si dezvoltat pe seria Evotec.

Ca sa-ti dai seama mai bine, uite-te la Veljko Andric cum pescuieste cu virful de la AEG de clasa 5 la crap:
http://www.youtube.com/watch?v=o1CUtd5e0T0
Veljko si-a AEG-ul, si a fost primul batz de la Loop.

Sus

MesajScris: 30 Noi 2010, 22:38 
Neconectat

Foarte tare! :D
Din ce am priceput eu vazand actiunea lui Veljko Andric, deduc ca AEG-ul este un bat rapid si puternic, dar cu care trebuie sa te stii la casting, acuma... poate nu chiar ca Veljko :D ...
Fara cuvinte multe, cam asta deduc eu.

Cam asa ceva caut, nu stiu de ce, asa simt eu ca mi-ar veni bine mie la mana... desi la nivelul la care sunt eu cu castingul, cel putin deocamdata, nu as putea sa afirm ca sunt super bine situat, e loc de perfectionare suficient.
Ceea ce am in dotare ca bete de fly, in afara de clasa, care e mai mica, adica de #3 si #4, in afara de #8, care sare la alta categorie, este de actiune medie, cel mult medium-fast, iar la streamere mai maricele, pentru rauri medii spre mari, nu prea ma satisfac...
Desi majoritatea din cei mai priceputi si vechi in casting sustin ca o actiune moderata, nu tocmai fast, este mai blanda cu greselile caster-ului, totusi simt ca mai bine imi dau la inceput in cap cu firul, straduindu-ma sa invat sa lansez corect cu un bat mai sever cu tehnica mea, pentru ca in final sa ma pot folosi de batul meu si pentru lansarile cu streamere, mai ,,la oarece distante" si pentru specii de pesti mai rasarite ca gabarit si forta, gen clean mare, avat, salau, pastrav mai serios :D (pe ape de afara mai degraba...)
Multumesc pentru promptitudine, Tudore.

Daca sunt si alte opinii, indiferent daca pozitive sau negative, le astept cu interes...

Sus

MesajScris: 01 Dec 2010, 13:49 
Neconectat

Virgil,

AEG nu este un batz rapid, dupa mine are o actiune progresiva spre medium - fast.
In general betele Loop permit o incarcare mai larga, si in functie de asta iti poti ajusta modul cum se comporta batzul.

Daca pui un fir de clasa 4 dar cu un shooting head mai lung ( peste 10 m, ideal la 14m) , poti sa incarci batul mai putin, devine mai fast si iti permite sa faci aruncari la distante mari, daca ii pui in fir de clasa 5, se incarca mediu si il simti foarte bine dar actiunea va fi progresiva, daca pui un fir cu head mai greu ( clasa 5 cu virf intermediar sau scufundator ) atunci simti ca se incarca mult, batul pare mai moale, dar are suficienta rezerva de putere sa fac fata pentru casting la distanta.

Batzul este un pic greu, nu stiu exact cite grame are, are minerul facut din granule de pluta ce ofera un grip foarte bun, dar mie mi s-a parut un pic greu, am aceeasi senzatie si la Evotec-uri cu Xgrip.

Sus

MesajScris: 01 Dec 2010, 18:40 
Neconectat

Da, asa este, m-am mai informat si lamurit oarecat in ce priveste actiunea batului, insa este ok la caracteristicile acestea.
Daca voi constata ca imi doresc unul si mai rapid, asta e, ce sa-i faci... :lol:
Spre ,,imensa mea tristete" :D , imi voi mari arsenalul... :lol:
Oricum nu imi prea sta in fire sa le schimb, asadar voi suferi din greu pentru faptul ca voi avea pentru fiecare stil si peste dotarile corespunzatoare, optiuni si variante obositor de multe la un moment dat, iar colac peste pupaza voi scapa de moliile care ar putea manca ,,prea multele" :twisted: si inutilele blanuri scumpe ale garderobei sotiei... :lol:

Sus

MesajScris: 02 Dec 2010, 12:20 
Neconectat

Un batz rapid, accesibil si bun este Evotec-ul 590 fast facut de Thomas Berggren
E super OK batztul, l-am incercat cu diferite fire si se preteaza foarte bine pentru casting la distanta.
Eu ma tot gindesc la el si poate la anul imi iau unul, cuplat cu firele noi Evotec cu shooting head de 14 m sau Opti distance de 16,5 sau 21 m merge excelent pentru casting.
O sa postez zilele astea noutatile de la Loop pentru 2011 la noi pe blog.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]