davidco_m scrie:
adyy scrie:
iti explic eu, ca am practicat vreo cativa ani.
daca vii pe plaiurile mioritice, o sa-i vezi pe baieti cu telescopice de 3-4m, sir de 10-15 muste legat de 10 cm una de alta, iar in timp ce recupereaza simuleaza miscarea de intepare pentru ca ai sanse sa agati de inotatoare cate un peste. aia nu seamana a buldo, e doar harponeala ultra-light.
daca ai curiozitati si vrei tips&tricks despre tehnica asta, poti intreba.
nu vrei sa-mi detaliezi si mie putin cum pescuiesc astia cu,curentul??? am auzit ca folosesc ceva generatoare portabile sau ceva de acest gen!
prietene nu te cunosc dar te rog nu mai detalia tehnici de braconat sau la limita bunului simt!!! am vazut ca explicai lu adi despre casting si blablabla si aici incurajezi pescuitul la buldo? nu vrei sa includem si o proba de buldo la nationale? asta asa ca fapt divers

mah, omul a vrut sa stie tehnica. eu i-am explicat tehnica originala, aia cu 2 muste, inventata de francezi.
e treaba lui ce face mai departe. suntem oameni mari si vaccinati iar liberul arbitru e in fiecare din noi. oricum daca nu-i explicam eu, gasea info in alta parte.
si sa sti ca nu e neaparat tehnica de braconaj, daca dai numai cu 2 muste atat cat zice legea. daca e sa calculam la sange dupa lege, si pescuitul/muscaritul cu bat de musca si 3 nimfe, tot cam braconaj e.
legea zice clar ca ai voie cu 2 carlige maxim, in raurile populate cu salmonide.
stilul asta e catalogat drept braconaj datorita retarzilor care dau cu 10 muste si telescoape de 3 metri.
P.S. legat de curent . . . n-am practicat niciodata, deci nu ma bag la explicatii.
P.S. legat de bagat buldo la nationale . . . cred ca sunteti intregi la cap. in al doilea rand, buldo nu e considerat pescuit la musca artificiala. nu e acceptat in nici o competitie in lumea asta.