Fly Fishing Forum - Totul despre pescuitul la musca artificiala

FlyForum.ro - Forumul pescarilor la musca din Romania.Totul despre pescuitul la musca artificiala
Acum este 19 Mai 2012, 16:26

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROIECT
MesajScris: 07 Noi 2011, 01:02 
Neconectat

Eu as da in perioada asta cu buzzere, crunchers si dawl bachs'uri...
Snur sinking, leader 4.5-5 m , fir putin mai gros (0.22, 0.20), si trase pe fund.
Cu siguranta pestii sunt pe praguri acum, mai la fund.

Merge incercat si ceva mai mare in capat (wooly bugger, leech), dar mai putin la naluci (lures) si mai mult pe nimfe.
Este perioada anului cand curcubeii se aduna la iernat in gropi.
La naluci ii prinzi primavara-vara.
Iarna merge la buzzere...

Sus

MesajScris: 07 Noi 2011, 20:40 
Neconectat

"ERIA' nevoie de o interventie rasata!Multumim domnule inginer pentru completarile pline de neprevazut ...in iarna asta o sa stau mai mult pe la dictio on line pan ce descifrez cumplitele dvs.incriptari referitoare la denumirili da muste.Apropo referitor la pastravul ala prins de "trei stelute" as dori sa inlocuiesc "stelutele" cu sezuta.

Sus

MesajScris: 08 Noi 2011, 02:54 
Neconectat

Mersi de indicatii - am incercat cam la orice, nimfe, streamere, buzere, etc.... Lacul era plin de pesti imensi dar extrem de greu de prins... Am ales sa dau cu un leader de 0.2 de 4.5m, mai putin ar fi fost cam aiurea avand in vedere marimea minima a pestilor (undeva peste 50cm).

Am reusit intr-un final sa prind 1 peste si am mai ratat vreo 3 care mi-au tras in timp ce asteptam sa mi se scufunde snurul ...

Trasaturile erau incredibile, am fost aproape sa raman fara bat la cel ce l-am prins iar drilul foarte spectaculos - au o forta si o viteza greu de imaginat - ai impresia ca ai agatat o racheta care din cand in cand face lumanari. Am observat o diferenta foarte mare intre curcubeii ce i-am prins prin alte tari, dinastia populati recent si cu ce era aici .. pesti care erau in lac de ani de zile.

S-a vazut clar experienta olandezilor si a englezilor pe lac + echipamentul lor mult mai potrivit decat al meu (snururi sink cu core de tungsten, bete, muste etc.)

Captura a fost un curcubeu de 83 cm :D

Cateva poze sunt aici :
http://www.flyfishing-central.nl/index. ... 7#comments

Am invatat o gramada de chestii si sper sa ajung si la anu, mai ales ca acuma stiu in mare de ce am nevoie si cum stau lucrurile. :)

Sus

MesajScris: 09 Noi 2011, 14:18 
Neconectat

Ma bucur ca am putut fi de folos cat de cat!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2 [ DST ]