schrett07 scrie:
Exact! 6 cluburi = 6 etape + 6 open .
Vorbiti despre secesiune, despre divizare, despre organizarea a doua campionate - sau mai multe ( unul national si mai multe regionale)
In urma cu 4 ani – cand s-a discutat aceasta problema la campionatul de spinning, eu am sustinut divizarea. Dupa 3 ani de functionare in bune conditii, sunt voci care au argumente pentru revenirea la un campionat cu o singura divizie.
Pentru realizarea divizarii trebuie sa existe cel putin o nevoie/motiv obiectiv. Acesta ar putea fi : numarul mic de piste de concurs care sa permita un numar suficient de mare de standuri, astfel incat sa poata participa toti doritorii.
Au fost multe asemenea situatii ?
Senzatia mea este ca dimpotriva: la majoritatea concursurilor a fost un numar mic de participanti. Unul dintre concursuri nu s-a mai tinut din acest motiv.
Nu am sa discut acum despre avantajele sau dezavantajele unui Campionat cu doua divizii ( niveluri) ci am sa incerc sa punctez conditiile care ar trebui indeplinite pentru aceasta:
1. Existenta unui numar suficient de mare de sportivi care sa sustina doua sau mai multe campionate.
2. Existenta unui numar suficient de organizatori de concursuri.
3. Existenta unui regulament privind formarea primei divizii, retrogadarea si bineinteles calificarea in primul esalon.