Fly Fishing Forum - Totul despre pescuitul la musca artificiala

FlyForum.ro - Forumul pescarilor la musca din Romania.Totul despre pescuitul la musca artificiala
Acum este 19 Mai 2012, 16:36

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: bete clasa mica
MesajScris: 19 Feb 2010, 23:56 
Neconectat

as vrea sa-mi cumpar un bat de clasa mica in principiu clasa 2 cu actiune moderata ,daca ati folosit asa ceva ce mi-ati recomanda ?

Sus

Subiectul mesajului: Re: bete clasa mica
MesajScris: 20 Feb 2010, 00:07 
Neconectat

Custom!

Sus

MesajScris: 20 Feb 2010, 00:19 
Neconectat

dar ce blank? :roll:

Sus

MesajScris: 20 Feb 2010, 00:39 
Neconectat

CTS Vitange.

Sus

MesajScris: 20 Feb 2010, 09:54 
Neconectat

Boby citeste putin aici, gasesti destul de multe informatii despre bete si blankuri de clasa mica:
http://ultralightflyfishing.yuku.com/
http://www.flyfishohio.com/2-Weight_Sho ... t_Rods.htm

Sus

MesajScris: 20 Feb 2010, 16:09 
Neconectat

eu am un St.Croix Avid 762 - 7'6'' #2.
are cam 63 grame si gros cam ca un creion la cotor. al meu nu e custom, e facut de fabrica. finisajele sunt facute cu bun simt, dar nu iesit din comun.

ca flexibilitate, pot sa-ti zic ca e foarte moale si-l simti foarte confortabil in casting.
daca esti obisnuit cu bete mai rigide si mai tzapene, pare ca e o creanga de salcie si nu lanseta de pescuit.

daca dai pe ape mai largi si mai lente si unde nu ai atacuri foarte rapide ale pestilor, s-ar putea sa fie ok modelul asta.
daca ai suvoaie si apa care curge mai rapid cu bulboane si bolovani, nu cred ca e cea mai buna alegere.

un alt model interesant pe care am pus mana e DanCraft 8ft/#2 din 2 bucati, dar nu e actiune moderata cum ai intrebat tu.
blankul ala e flexibil, dar e foarte rapid si nervos. mi-e greu sa cred ca poti sa ratezi cu el vreo intepatura.

Sus

MesajScris: 23 Feb 2010, 10:42 
Neconectat

boby scrie:
as vrea sa-mi cumpar un bat de clasa mica in principiu clasa 2 cu actiune moderata ,daca ati folosit asa ceva ce mi-ati recomanda ?

Ai gasit ceva interesant? Si pe mine ma tenteaza din ce in ce mai mult betele de clasa mica avand in vedere "monstrii" care sunt in apele noastre.

Sus

MesajScris: 23 Feb 2010, 21:38 
Neconectat

ma gindesc intre burkheimer ,winston ,sage ,sau ceva bambus ,inca nu-s hotarit pt ca prefer bete custom

Sus

MesajScris: 23 Feb 2010, 22:19 
Neconectat

La intilnirea EFFA in 2008 am "testat" ( citeva lanseuri pe iarba) http://thomasandthomas.com/p.bamboo/bamboo.html.
Este un vis.Pacat ca nu se incadreaza in bugetul meu.

Sus

MesajScris: 23 Feb 2010, 22:35 
Neconectat

arata super ,eu dupa mintea mea as da banii astia dar nu ma lasa nevasta :cry:

Sus

MesajScris: 23 Feb 2010, 22:52 
Neconectat

Stiu de la un rod buildner din Ro, in care am incredere ca betele de grafit de la Burkheimer ar fi printre cele mai bune din lume.
Plus ca au un pret foarte acceptabil.
Inca nu am avut asa ceva in mima.
Are cineva experienta cu ele?

Sus

MesajScris: 23 Feb 2010, 23:11 
Neconectat

zi-mi si mie rodbuilderul (pe privat daca nu vrei pe forum)

Sus

MesajScris: 24 Feb 2010, 00:02 
Neconectat

George M le aduce sunt Dan Craft Sig.III am comandat si eu unul pentru il consider unul din cele mai bune ca pret/performanta si foarte adaptat al condiitile de pescuit de la noi

Cum sunt pescuiesc practic 100% cu uscate ma intereseaza doar lasnete de la #5 in jos si mai scurte de 8`6``ft. mai ales cele de 7`ft -8`ft.
Ma intereseaza si blankurile CTS seriile Afinitty X si MX mai scurte de 8`6``ft si clase intre 0 si 5 asa ca astept pareri de cei care au le-au pescuit. MA intereseaza CTS pentu ca produce lasnete de de 2-3 bucati care Sage le face doar din 4 bucati :mrgreen: ceea ce ma enerveaza foarte tare.

Din experienta cu lansetele de clasa mica am o parere foarte buan despre Sage TXL 7`10``ft. #1 si2 care pescuiesc foarte precis pana la 12-13m. Bune pentru raurile de pastrav dar si la lipan.

Scott S4 rapide dar progresiva, au modele de 8`ft #3 si 4. E posibil sa fie mai bune ca Z-Axis.

Sage ZXL 8`ft. #2 cred ca e posibil sa fie mai delicata decat TXL similar. Cine se impaca cu 4 bucati e o lanseta de mare rafinament. AM vazut ZXL 864 si are tot ce trebuie actiune, elasticitate, putere,revenire.

Winston WF considerate de multi cele ami bune lansete moderate si mod-fast. Am avut un Scott Eclipse care seamana ca si concept. Foarte smooth si precis pana la 12-13m perfect de uscate dar a avut o prebleam cu o mufa spigot.
Am oarecare retineri cu anduranta mufelor desi sunt foarte atent cu intretinerea lansetelor. Asa am mosteit-o dar lansete cu mufe americane am vazut putine cu uzuri pronuntate.
Am vazut Sageuri sau noname cu mufe tip over butt purtate urat si se mufau perfect asa ca am retineri desi vreau

Din timpurile din urma am cele mai frumoase amintiri cu Sage Sp, Daimondback Classic Trout, Phenix si apreciez Loomis IMXul vechi de 8`ft.#3 si 7`9``ft #2 sau Pozo Carbosteel 7`6`ft #2.

St.Croix de clasa mica mai ales cele din 4 bucati au conicitati prea mici si se epuizeaza cam repede la distante minuscule, pe vant mari probleme. Se poate remedia un pic cu un fir clasa mai mica.

Am si un Lamiglas XMG50 de 8`ft, #3/ 3 pieces mai ciudat care are un butt cu putere de #5 dar lanseaza perfect uscate la 5-15m si protejeaza bine fire subtiri. Blankul are doar 1 oz. si lanseta in jur de 2oz. dar pare de #5 pentru ca e foarte conica.

Pare stranie dar isi face bine treaba ar LAmiglas are proleme cu calitatea blankurilor la mufe.

Despre firme ca Vision, Scierra sau altele europene am numai vorbede bine ca si concept de blank dar din pacate unele modele se mai rup si nu au cele mai inspirate marimi de inele. In rest se apropie ca feeling de lansete foarte bune ceea ce e mult.

Sus

MesajScris: 24 Feb 2010, 22:17 
Neconectat

flyfishing brigade scrie:
Stiu de la un rod buildner din Ro, in care am incredere ca betele de grafit de la Burkheimer ar fi printre cele mai bune din lume.
Plus ca au un pret foarte acceptabil.
Inca nu am avut asa ceva in mima.
Are cineva experienta cu ele?

Liviu,
Nu am auzit decat lucruri bune despre ele, Burkheimer este un artist in bete de musca, acuma ca ai ocazia sa le incerci la voi in Germania, asteptam sa ne spui cum sunt. Eu am vorbit cu oameni grei din State care spuneau asa: "There is nothing wrong with Sage rods, but when you pick up a Burkie...you can't go back to Sage" :)

Sus

MesajScris: 25 Feb 2010, 20:52 
Neconectat

intre burkheimer si tom morgan care ziceti ca-i mai bun? la clasa mica

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]