George M le aduce sunt Dan Craft Sig.III am comandat si eu unul pentru il consider unul din cele mai bune ca pret/performanta si foarte adaptat al condiitile de pescuit de la noi
Cum sunt pescuiesc practic 100% cu uscate ma intereseaza doar lasnete de la #5 in jos si mai scurte de 8`6``ft. mai ales cele de 7`ft -8`ft.
Ma intereseaza si blankurile CTS seriile Afinitty X si MX mai scurte de 8`6``ft si clase intre 0 si 5 asa ca astept pareri de cei care au le-au pescuit. MA intereseaza CTS pentu ca produce lasnete de de 2-3 bucati care Sage le face doar din 4 bucati

ceea ce ma enerveaza foarte tare.
Din experienta cu lansetele de clasa mica am o parere foarte buan despre Sage TXL 7`10``ft. #1 si2 care pescuiesc foarte precis pana la 12-13m. Bune pentru raurile de pastrav dar si la lipan.
Scott S4 rapide dar progresiva, au modele de 8`ft #3 si 4. E posibil sa fie mai bune ca Z-Axis.
Sage ZXL 8`ft. #2 cred ca e posibil sa fie mai delicata decat TXL similar. Cine se impaca cu 4 bucati e o lanseta de mare rafinament. AM vazut ZXL 864 si are tot ce trebuie actiune, elasticitate, putere,revenire.
Winston WF considerate de multi cele ami bune lansete moderate si mod-fast. Am avut un Scott Eclipse care seamana ca si concept. Foarte smooth si precis pana la 12-13m perfect de uscate dar a avut o prebleam cu o mufa spigot.
Am oarecare retineri cu anduranta mufelor desi sunt foarte atent cu intretinerea lansetelor. Asa am mosteit-o dar lansete cu mufe americane am vazut putine cu uzuri pronuntate.
Am vazut Sageuri sau noname cu mufe tip over butt purtate urat si se mufau perfect asa ca am retineri desi vreau
Din timpurile din urma am cele mai frumoase amintiri cu Sage Sp, Daimondback Classic Trout, Phenix si apreciez Loomis IMXul vechi de 8`ft.#3 si 7`9``ft #2 sau Pozo Carbosteel 7`6`ft #2.
St.Croix de clasa mica mai ales cele din 4 bucati au conicitati prea mici si se epuizeaza cam repede la distante minuscule, pe vant mari probleme. Se poate remedia un pic cu un fir clasa mai mica.
Am si un Lamiglas XMG50 de 8`ft, #3/ 3 pieces mai ciudat care are un butt cu putere de #5 dar lanseaza perfect uscate la 5-15m si protejeaza bine fire subtiri. Blankul are doar 1 oz. si lanseta in jur de 2oz. dar pare de #5 pentru ca e foarte conica.
Pare stranie dar isi face bine treaba ar LAmiglas are proleme cu calitatea blankurilor la mufe.
Despre firme ca Vision, Scierra sau altele europene am numai vorbede bine ca si concept de blank dar din pacate unele modele se mai rup si nu au cele mai inspirate marimi de inele. In rest se apropie ca feeling de lansete foarte bune ceea ce e mult.