|
In mare pe riuri de shes, cu pompat sau fara principiul e cel care la-ti scris deja, cu mici diferente in functie de fiecare. Eu pescuiesc tot cam asa, dar citeodata adun firul incet pe degete, tragind usor de fir, nu las doar riul sa-mi duca musca, pentru ca pesti nu ataca intotdeauna daca musca e dusa lent, de multe ori trebuie sa tragi mai repede musca prin apa pentru a declansa atacul.
Specific la pescuitul de shes e si faptul ca nu se fac multe lanseuri false, se scurteaza firul si dintr-un back cast si arunca din nou la distanta in locul pe care vrei sa-l pescuiesti.
Pe lacuri de munte sau de shes, nu este nici o diferenta cind dai dintr-o ambarcatiune spre mal, arunci de la distanta cit mai aproape de mal, dupa care tragi usor de fir, pentru a mentine contactul cu musca pe toata suprafata pe care vrei sa o testezi. daca folosesti liedere intermediate sau sinking, atunci de regula pompezi si poti aduce musca pina aproape de barca, dupa care cu citeva lanseuri false si lungirea firului o iei de la capat. Poti sa mergi din metru in metru paralel cu malul, iar daca ai un atac, te opresti si insisti acolo de citeva ori. In general insisti in locurile unde sint tufe, copaci cazuti in apa sau vezi ca sint locuri unde pot sta pestii grupati.
Ce trebuie luat in calcul, distanta in tinp dintre aruncari facute in aclesai loc sa nu fie prea mica, caci daca aceleasi muste pica prea des si reptat in acelasi loc, strici locul respectiv.
Un sfat batirnesc - de la tatal meu, care muscareste de multi ani la uda la shes: daca intr-un loc bun, cu potential dupa 10 aruncari nu se intimpla nimic, nu e nici o miscare in apa, treci mai departe; dar nu dai cele 10 aruncari imediat una dupa alta, incerci sa lasi firul sa fie dus de apa mai mult pina ajunge in dreptul tau, alte aruncari le ridici mai rapid, tragi mai incet de fir la unele, mai repede la altele. la inceput musca sa cad usor si firesc, daca nu se intimpla nimic, atunci o dai sa ploscaie mai tare.
Sper sa va fie de folos.
_________________ www.muscarici.ro www.s1waterbike.ro
|